Lody z masą wiórków kokosowych z dodatkiem mleka kokosowego. Bez jajek. Bardzo kremowe o idealnej konsystencji.
Przepis pochodzi z Moich Wypieków. Pominęłam likier kokosowy i zmniejszyłam ilość cukru.
* Zdecydowanie dla miłośników mleka kokosowego, które jest bardzo wyczuwalne.
400 ml śmietany kremówki
200 g drobnego cukru (u mnie 150g)
100 g wiórków kokosowych
PRZEPIS
- Wszystkie składniki umieść w rondelku i podgrzewaj aż do rozpuszczenia cukru. Nie dopuść do zagotowania i wrzenia! Zdejmij z palnika. Odczekaj aż masa wystygnie. Zblenbuj i włóż do lodówki na ok godzinę. Schłodzoną masę ponownie zblenduj i wstaw do zamrażalnika. Co pół godziny (przez ok. 3 godziny), miksuj masę, aby pozbyć się kryształków lodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz