niedziela, 3 września 2017

TRUFLE KOKOSOWE-MIGDAŁOWE Z KASZY JAGLANEJ

Delikatne, kokosowe, po prostu pyszne. Mieszanka kaszy jaglanej, wiórków kokosowych, miodu i mielonych migdałów to strzał w dziesiątkę. Gwarantuję Wam, że zasmakują wszystkim, łącznie z najmłodszymi. A przy okazji przygotowanie tych trufli, to świetny sposób na spędzenie czasu z dzieciakami. 






SKŁADNIKI
3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej (100 g)

1,5 szklanki mleka rozcieńczonego wodą (pół na pół mleko/woda)

2 łyżki miodu

3/4 szklanki wiórków kokosowych/mielonych migdałów*
* ja w 3/4 szklanki zmieszałam wiórki i migdały mielone pół na pół


DODATKOWO

1/3 szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia trufli

PRZEPIS

  1. Przepłucz kaszę jaglaną kilkakrotnie zimną i ciepłą wodą. Wsyp do garnka, zalej wodą/mlekiem i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Do wystudzonej kaszy dodaj wiórki, migdały, miód i zblenduj, aż do uzyskania jednolitej masy. Formuj małe kupeczki i obtaczaj w wiórkach. 

    Można schłodzić przez podaniem, choć nam bardziej smakowały w temperaturze pokojowej.
SMACZNEGO


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz