Czas schłodzenia: ok 7 godzin
Forma/blacha: foremki do lodów na patyku
Ilość porcji: 6 szt.
Z podanych ilości wychodzą 3 lody malinowe i 3 jagodowe. Możecie zrobić 2 różne smaki, tak jak w przepisie albo nakładać naprzemiennie do foremki (łyżka lodów malinowych, łyżka jagodowych), aby na jednym patyczku mieć lody dwusmakowe.
SKŁADNIKI
Lody malinowe
80 g jogurtu naturalnego
20 g płynnego miodu
100 g malin
Lody jagodowe
100 g jogurtu naturalnego
20 g płynnego miodu
80 g jagód
Lody malinowe/jagodowe
- Połącz wszystkie składniki blenderem i wypełnij foremki. Wstaw do zamrażalnika na ok. 7 godzin. Aby wyjąć loda z foremki włóż ją na chwilkę do ciepłej wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz