czwartek, 14 lipca 2016

BATONY Z KAWĄ, ŻURAWINA I ORZECHAMI LASKOWYMI

Zdrowe batony energetyczne. Bez cukru, bez glutenu, bez pieczenia. Z dodatkiem kawy, orzechów laskowych i suszonej żurawiny. Pyszna, pożywna przekąska.


Forma/blacha: forma keksowa o długości ok 22 cm

Ilość porcji: 8 sztuk 



SKŁADNIKI

4 łyżki oleju kokosowego
5 łyżek miodu 
4 łyżki świeżo zaparzonej espresso
1 łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki migdałów mielonych 
0,5 szklanki orzechów laskowych posiekanych
0,5 szklanki suszonej żurawiny
1 szklanka płatków owsianych









PRZEPIS
  1. Roztop olej kokosowy na małym ogniu. Dodaj miód, kawę i cynamon. Wymieszaj. Delikatnie zagrzej, aby miód nie stracił swych wartości odżywczych. Następnie dodaj resztę składników. Wymieszaj i włóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij, wyrównaj, aby batony były zwarte. Wstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Wyjmij, pokrój, pozawijaj w papier. Trzymaj w lodówce. 
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz