Czas pieczenia: 12 minut
Forma/blacha: blacha do piekarnika
Temperatura piekarnika: 180°C
Ilość porcji: ok. 20 sztuk
SKŁADNIKI
260 g mąki pszennej
150 g masła (miękkiego)
100 g cukru
szczypta soli
2 żółtka
1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego (świeżego)
30 g mlecznej czekolady
PRZEPIS
- Masło utrzyj w misce, dodaj cukier, sól, żółtka i ucieraj na białą masę. Dodaj sok z pomarańczy, otartą skórkę i połowę mąki. Wymieszaj składniki, dodaj resztę mąki i posiekaną czekoladę i wyrób ciasto. Zwiń w folię i wstaw do lodówki do schłodzenia na 15 minut.
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na ok. 5 mm (w razi potrzeby podsyp blat odrobiną mąki), wycinaj kształty i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 12 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz