Banalnie prosty przepis na kruchą i rozpływającą się w ustach krówkę. To prawda, ma milion kalorii, ale kogo to obchodzi! Delikatna w smaku z chrupiącymi migdałami, idealna na przekąskę.
Źródło przepisu: fudge.
Czas schłodzenia: minimum 6 godzin
Forma/blacha: forma lub pojemnik plastikowy w rozmiarach 25x15
SKŁADNIKI
75 g masła
250 drobnego trzcinowego cukru
1/4 szklanki mleka
200 g skondesowanego mleka z puszki (słodzonego)
DODATKOWO
garść migdałów
PRZEPIS
Źródło przepisu: fudge.
Czas schłodzenia: minimum 6 godzin
Forma/blacha: forma lub pojemnik plastikowy w rozmiarach 25x15
SKŁADNIKI
75 g masła
250 drobnego trzcinowego cukru
1/4 szklanki mleka
200 g skondesowanego mleka z puszki (słodzonego)
DODATKOWO
garść migdałów
PRZEPIS
- Umieść wszystkie składniki w rondlu z grubym dnem (ja użyłam głębokiej patelni teflonowej) i rozpuszczaj na małym ogniu cały czas mieszając. Po ok. 15 minutach, kiedy wszystkie składniki ładnie się połączą a cukier rozpuści, masa zacznie delikatnie gęstnieć. Podgrzewaj na małym ogniu kolejne 15 minut cały czas mieszając, aby masa się nie spaliła. Wrzuć do masy część migdałów.
- Masę wylej do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia, posyp resztą migdałów i odstaw do wystygnięcia na ok. 1h. Następnie wstaw do lodówki na minimum 6 godzin. Krój na kwadraty i zajadaj się ze smakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz