Zdrowe
batony energetyczne. Bez cukru, bez glutenu, bez pieczenia. Z dodatkiem kawy, orzechów laskowych i suszonej żurawiny. Pyszna, pożywna przekąska.
Forma/blacha: forma keksowa o długości ok 22 cm
Ilość porcji: 8 sztuk
SKŁADNIKI
4 łyżki oleju kokosowego
5 łyżek miodu
4 łyżki świeżo zaparzonej espresso
1 łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki migdałów mielonych
0,5 szklanki orzechów laskowych posiekanych
0,5 szklanki suszonej żurawiny
1 szklanka płatków owsianych
PRZEPIS
- Roztop olej kokosowy na małym ogniu. Dodaj miód, kawę i cynamon. Wymieszaj. Delikatnie zagrzej, aby miód nie stracił swych wartości odżywczych. Następnie dodaj resztę składników. Wymieszaj i włóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij, wyrównaj, aby batony były zwarte. Wstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Wyjmij, pokrój, pozawijaj w papier. Trzymaj w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz