Batony bez cukru, bez glutenu, bez pieczenia. Ekspresowe, bardzo kokosowe i pyszne. Czego chcieć więcej. Wystarczy połączyć w melakserze kilka składników, wyłożyć na blaszkę, do lodówki na godzinę i gotowe.
Forma/blacha: forma keksowa o długości ok 22 cm
Ilość porcji: 8 sztuk
Ilość porcji: 8 sztuk
SKŁADNIKI
2 szklanki wiórków kokosowych
4 łyżki oleju kokosowego
1/2 szklanki miodu (użyłam pół na pół miód i syrop klonowy)*
6 malin
* możecie użyć jakiegoś innego słodu lub zmieszać kilka różnych.
PRZEPIS
- Olej kokosowy rozpuść w rondelku. Następnie włóż do melaksera wszystkie składniki (oprócz malin) i zmiksuj dokładnie. Połowę kokosowej masy przełóż do wyłożonej papierem keksówki, poukładaj na powierzchni cząsteczki malin. Następnie wyłóż resztę masy, dociśnij, wyrównaj i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Wyjmij, pokrój na batony i zajadaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz